MENI
7.11.2013.

Сусрет делегације Парламентарне скупштине БиХ са србијанским министром спољних послова


Европски пут Босне и Херцеговине и Србије, отворена питања и будућа сарадња између двије земље били су основне теме разговора између делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине коју чине предсједавајући и замјеник предсједавајућег Представничког дома др Денис Бећировић односно др Милорад Живковић са министром спољних послова Републике Србије Иваном Мркићем.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Бећировић који предводи нашу делегацију истакао је данас да се промоција, одбрана интереса и наступање у име Босне и Херцеговине заснивају на принципу да је Босна и Херцеговина суверена и међународно призната држава која је спремна на најширу сарадњу у међународним, односно билатералним, регионалним и глобалним оквирима.

Како је истакао министар Мркић, огроман је потенцијал за даљи развој односа између двије земље а земља са простора некадашње заједничке државе скупа могу на међународном плану постићи много више него ако наступају појединачно. На исти начин, заједничким наступом привредника, сложили су се данас саговорници, могуће је остварити и веће економске резултате на трећим тржиштима.

Такође, наглашена је потреба потписивања низа билатералних споразума који би требали допринијети успостави квалитетнијих односа а замјеник предсједавајућег Представничког дома др Милорад Живковић истакао је да нема уговора и споразума који чекају ратификацију у Парламентарној скупштини БиХ. Он је изразио наду да ће у наредном периоду за ратификацију пристићи нови међудржавни споразуми Босне и Херцеговине и Србије. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу