MENI
8.11.2013

Poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović i Senad Šepić na Regionalnoj akademiji za demokratiju o procjenama uloge međunarodnih organizacija u konsolidaciji država Zapadnog Balkana


O ulozi i dosadašnjim rezultatima Evropske unije (EU) i Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u zemalja Zapadnog Balkana razgovarat će se na Regionalnoj akademiji za demokratiju o procjenama uloge međunarodnih organizacija u konsolidaciji država Zapadnog Balkana, koja će se održati od 09. do 12. novembra 2013. godine u Albaniji.

Učesnici će, među kojima će biti i poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović i Senad Šepić, razmijeniti mišljenja i o ulozi Misije Ujedinjenih naroda na Kosovu (UNMIK) i Misije Evropske unije na Kosovu (EULEX) u međunarodnoj izgradnji mira, promjenama transatlantskih odnosa kao novim primjerima za zemlje Zapadnog Balkana, te primjenama modela saradnje na zemlje Zapadnog Balkana po uzoru na Višegradsku grupu.

Također, planirano je i vođenje rasprave o ulozi Albanije u političkom okruženju Zapadnog Balkana, kao i unutarnjoj dinamici i izazovima Albanije na njenom putu ka evropskim integracijama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću