MENI
11.11.2013.

Povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH u posjetu Državnom zboru Republike Slovenije


Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost i Povjerenstva za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH sastali su se danas u odvojenim susretima sa izaslanstvima Odbora za obranu i Mandatno-izbornog povjerenstva Državnog zbora Republike Slovenije.

Tijekom ovih sastanaka, predstavnici povjerenstava razgovarali su o pozitivnim praksama u demokratskoj kontroli u oblasti obrane i sigurnosti, s posebnim akcentom na pitanja proračuna za obranu, zatim sudjelovanja pripadnika oružanih snaga dvaju država u operacijama potpore miru u svijetu, pomoći civilnom pučanstvu prilikom elementarnih nepogoda, te sustavu javnih nabava u sektoru obrane.

Također, razgovarano je i nadležnostima parlamenata i njihovih radnih tijela nad radom agencija koje se bave sprječavanjem korupcije, kao i percepciji javnosti o stupnju korupcije u ove dvije zemlje.

Inače, Izaslanstvo PS BiH čine predsjedateljica Dušanka Majkić, zamjenici predsjedateljice Borjana Krišto i Mirsad Abazović, članovi povjerenstava Beriz Belkić i Krunoslav Vrdoljak, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović.

Posjet Republici Sloveniji realizovan je uz potporu Misije OESS-a U BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću