MENI
12.11.2013

Susreti komisija Parlamentarne skupštine BiH tokom posjete Republici Sloveniji


Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH, koje čine predsjedavajuća Dušanka Majkić, zamjenici predsjedavajuće Borjana Krišto i Mirsad Abazović i članovi komisija Beriz Belkić i Krunoslav Vrdoljak, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, posjetili su danas Komandu 1. brigade Vojske Republike Slovenije.

Tokom ove posjete, komandant Brigade, brigadir Miha Skerbinc upoznao je goste iz PS BiH sa strukturom brigade, aktivnostima koje provodi u operacijama podrške miru te pomoći civilnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda.

Delegacija PS BiH je posjetila i Ministarstvo odbrane Republike Slovenije, gdje su sa državnim sekretarom Zoranom Klemenčićem i predstavnicima Direktorata za odbranu Republike Slovenije razgovarali o bilateralnoj saradnji dvije zemlje na polju odbrane, iskustvima u planiranju vojnog budžeta i vođenju kadrovske politike u oružanim snagama.

Posljednji dan posjete, koja je realizirana uz podršku Misije OSCE u BiH, planiran je za posjetu Komisiji za sprječavanje korupcije Republike Slovenije, gdje će delegacija PS BiH razgovarati sa zamjenikom predsjednika ove Komisije Rokom Praprotnikom i njegovim saradnicima o pozitivnim praksama u nadzoru i istraživanju primjera korupcije, zatim prevenciji korupcije i integriteta, te javnom prikazu potrošnje budžeta, kao efikasnim mehanizmima sprječavanja korupcije u dvjema zemljama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću