MENI
22.11.2013.

Član Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH Mehmed Bradarić na Osmom sastanku COSAP-a

 
Temom čiji je naziv „Uloga nacionalnih parlamenata i parlamentarnih povjerenstava za europske poslove u boljem korištenju Instrumenta pretpristupne pomoći – IPA II (2014. - 2020.)“, bit će otvoren Osmi sastanak Konferencije parlamentarnih povjerenstava za europske integracije/poslove zemalja članica Procesa stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Europe (COSAP-a), koja će se 25. studenog 2013. godine održati u Skoplju.

U okviru teme „Vizna liberalizacija“, razmijenit će se mišljenja o zakonodavnim rješenjima Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije o izmjenama i dopunama Uredbe Vijeća EU-a o popisu trećih zemalja čiji državljani moraju imati vizu prigodom prelaska vanjskih granica i zemalja čiji su građani izuzeti od tog zahtjeva.

Također, razgovarat će se i o funkcioniranju Sporazuma o slobodnoj trgovini u Srednjoj Europi (CEFTA), te kako se približiti članstvu u EU.

Inače, u ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastanku će nazočiti član Zajedničkog povjerenstva za europske interacije PSBiH Mehmed Bradarić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću