MENI
22.11.2013

Članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj na seminaru: „Ekonomska kriza i njen utjecaj na politike EU i zemlje proširenja“


U Briselu će 25. i 26. novembra 2013. biti održan seminar na temu: „Ekonomska kriza i njen utjecaj na politike EU i zemlje proširenja“, na kojem će učešće uzeti i članovi Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH: Halid Genjac, Krunoslav Vrdoljak, Zijad Jagodić i Azra Hadžiahmetović.

Prvi dan seminara učesnici će razgovarat o Evropskom ekonomskom upravljanju, odnosima Evropskog parlamenta sa nacionalnim parlamentima, te ekonomskoj međuzavisnosti predpristupnih država i EU u kontekstu ekonomske krize.

Za drugi dan seminara planirana je rasprava o bankarskim pravilima EU kao odgovor na krizu, te o opcijama predpristupnih država za prevazilaženje krize i postizanje održivog rasta, a seminar će biti zaključen diskusijom i potencijalnim rješenjima na pitanje kako globalna ekonomska kriza utječe na napore pretpristupnih država da ispune pristupne kriterije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću