MENI
10.11.2015

Održana 12. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije


Na 12. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje i predloženo je Domu davanje saglasnosti za ratificiranje više sporazuma, ugovora i protokola. (prilog)

S dnevnog reda sjednice skinuto je razmatranje davanja saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o izmjenama Sporazuma između Vijeća ministara Republike Albanije i Vijeća ministara BiH o uzajamnim putovanjima državljana.

Primljen je k znanju Izvještaj s 11. plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran, kao i Izvještaj s četvrtog dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope. (kraj)

Prilog:

Na 12. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH dato je pozitivno mišljenje i Domu naroda predloženo davanje saglasnosti za ratificiranje: 
  1. Izmjene Sporazuma o grantu u okviru nacionalnog programa IPA 2010. za BiH – dio I – Voda i sanitacija u Republici Srpskoj, zaključen između BiH i Evropske investicione banke
  2. Ugovora o grantu (Projekt centralno grijanje Prijedor) između BiH i Republike Srpske i Toplane a.d., Prijedor i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijski grant iz SIDA-EBRD Fonda za okolišne i klimatske programe
  3. Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2012. godini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću