MENI
27.11.2013.

U zgradi PSBiH održana završna konferencija „Švicarski doprinos ustavnoj reformi u BiH: zaključna razmatranja i pogled u budućnost“

 
U cilju pružanja mogućnosti za predstavljanje rješenja i zaključaka u svezi procesa ustavne reforme u Bosni i Hercegovini danas je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, u organizaciji Veleposlanstva Švicarske Konferedacije u BiH i Centra za demokraciju iz Aarua, održana završna konferencija čija je tema bila „Švicarski doprinos ustavnoj reformi u BiH: zaključna razmatranja i pogled u budućnost“.

Konferencija, na kojoj su sudjelovali i članovi Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma PSBiH, se odvijala u okviru okruglih stolova na teme: „Jedinstvo u različitosti/Izborni sustavi“, „Autonomija jedinica lokalne samouprave/Podjela nadležnosti“ i „Izravna demokracija/Participacija građana u politici, s posebnim naglaskom na žene i mlade“.

Inače, Veleposlanstvo Švicarske u BiH i njen Ured za suradnju uvažavajući sveprisutno mišljenje da ustavni sustav BiH posjeduje značajne nedostatke i da, kao takav, ne može pružiti adekvatan okvir za izgradnju prosperitetne budućnosti zemlje, pokrenuli su 2005. godine projekt pod nazivom „Platforma BiH“. Cilj tog projekta, koji je ostao ne promjenjen do danas, je iniciranje i održavanje suradnje i međusobne razmjene ideja o političkoj budućnosti BiH i izmjenama Ustava između institucija, organizacija civilnog društva, političara i građana. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću