MENI
26.6.2019.

Održana 50. sjednica Vijeća nacionalnih manjina BiH

Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine na svojoj 50. sjednici usvojeno je Izvješće sa službenog posjeta tijelima Vijeća Europe u Strasbourga, te zaključilo da je posjet bio planski realiziran i uspješan. Također, Vijeće je odlučilo da uputi zahvalnicu Uredu Vijeća Europe u Sarajevu za pomoć u realizaciji službenog posjeta tijelima Vijeća Europe u Strasbourgu.

Primljeni su k znanju dostavljeni odgovori institucija o sufinanciranju projekata nacionalnih manjina iz inozemstva, te je konstatirano da Vijeće nije zadovoljno trenutnom situacijom u svezi s ovim pitanjem.

S ciljem realizacije zaključka sa 46. sjednice Vijeća, odlučeno je da u narednom razdoblju Vijeće organizira sastanak sa predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH u cilju rješavanja problema financiranja nacionalnih manjina.

Primljeno je k znanju Izvješće sa održane svečane sjednice sa članovima Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, na kojoj je usvojen zaključak da se zajedničke sjednice sa vijećima nacionalnih manjiha u BiH ubuduće održavaju najmanje jednom u tri mjeseca.

Primljena je k znanju i obavijest o zakazanoj obuci za predstavnike Vijeća nacionalnih manjina BiH, koju u Sarajevu organizira Misija OESS-a u Srbiji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću