MENI
26.6.2019.

Одржана 50. сједница Савјета националних мањина БиХ

Савјет националних мањина Босне и Херцеговине на својој 50. сједници усвојило је Извјештај са службене посјете тијелима Савјета Европе у Стразбуру, те закључило да је посјета била плански реализирана и успјешна. Такође, Савјет је одлучио да упути захвалницу Канцеларији Савјета Европе у Сарајеву за помоћ у реализацији службене посјете тијелима Савјета Европе у Стразбуру.

Примљени су к знању достављени одговори институција о суфинансирању пројеката националних мањина из иностранства, те је констатирано да Савјет није задовољно тренутном ситуацијом у вези с овим питањем.

С циљем реализације закључка са 46. сједнице Савјета, одлучено је да у наредном периоду Савјет организира састанак са представницима Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Министарства цивилних послова БиХ у циљу рјешавања проблема финансирања националних мањина.

Примљен је к знању Извјештај са одржане свечане сједнице са члановима Савјета националних мањина Кантона Сарајево, на којој је усвојен закључак да се заједничке сједнице са савјетима националних мањиха у БиХ убудуће одржавају најмање једном у три мјесеца.

Примљена је к знању и обавијест о заказаној обуци за представнике Савјета националних мањина БиХ, коју у Сарајеву организира Мисија ОЕБС-а у Србији. (крај)

 

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу