MENI
29.4.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović sastao se sa ambasadorom Republike Turske u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, koji je bio posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Turske, ali i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dvije prijateljske zemlje nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje.

Ambasador Koç je predsjedavajućem Izetbegoviću uručio poziv predsjednika Repubilke Turske Recepa Tayyipa Erdogana da 3. maja prisustvuje svečanosti otvorenja Džamlidža džamije u Istanbulu.

Tokom razgovora, predsjedavajući Bakir Izetbegović  još jednom je naglasio važnost podrške Republike Turske izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, kao velikog infrastrukturnog projekta od regionalnog značaja.

Ambasador Koç prenio je danas potvrdu predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa da prihvata raniji poziv predsjedavajućeg Izetbegovića, te da će u narednom periodu sa zadovoljstvom službeno posjetiti Bosnu i Hercegovinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću