MENI
19.3.2019.

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Небојша Радмановић разговарао са предсједницом Народне скупштине Републике Србије

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Небојша Радмановић састао се данас, на маргинама 16. конференције предсједника парламената Јадранско – јонске регије која се одржава у Будви, са предсједницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић.

Током састанка размијењене су информације о актуелној политичкој ситуацији у двије сусједне и пријатељске земље. Господин Радмановић нагласио је да су у БиХ, након конституисања и избора руководстава оба дома ПСБиХ, створени сви услови за избор новог Савјета министара БиХ, те изразио увјерење да ће тај процес бити окончан у најскорије вријеме.

Заједнички је констатовано да су односи БиХ и Србије добри, динамични и садржајни, као и то да се одвијају на свим нивоима власти. Посебно се разговарало о наставку међупарламентарне сарадње, која је, како је речено, ојачана прошлогодишњом посјетом свих чланова колегијума оба дома ПСБиХ Народној скупштини Србије. С тим у вези, најављена је могућност да се у наредном периоду потпише споразум о сарадњи два парламента.

Наглашено је да је потребно интензивирати економску сарадњу и појачати обим робне размјене између двије земље.

Изражена је спремност да се заједнички ради на рјешавању свих отворених питања, посебно питања границе, као и да се двије земље у наредном периоду међусобно подржавају на путу ка Европској унији.

Госпођа Гојковић уручила је господину Радмановићу званичан позив да делегација ПСБиХ у пуном капацитету учествује на пленарном засједању Интерпарламентарне уније, које ће се од 13. до 17. октобра ове године одржати у Београду. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу