MENI
22.1.2019.

Штампан нови број „Парламента“ за период октобар – децембар 2018. године

У новом броју „Парламента“, штампаног билтена Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) за период октобар - децембар 2018. године, објављен је опширан извјештај о одржаној Конститутивној сједници осмог сазива Представничког дома ПСБиХ.

У извјештају се истиче да су на сједници за чланове Колегијума Дома изабрани Борјана Кришто, Небојша Радмановић и Денис Звиздић. Доносе се имена свих изабраних посланика, као и број мандата које су у Представничком дому освојиле странке и коалиције на Општим изборима у октобру 2018. године.

У „Парламенту“ је објављена и информација о оснивању клубова посланика у Представничком дому ПСБиХ. У информацији се прецизира да је основано укупно осам посланичких клубова – Клуб посланика СДА, Клуб посланика СДП-а БиХ, Клуб посланика СНСД-а, Клуб посланика ХДЗ БиХ, ХСС, ХКДУ БиХ, ХСП – ХНС, ХСП др. А. Старчевић, ХДУ БиХ, Клуб посланика СДС – ПДП, Клуб посланика Демократске фронет, Мјешовити клуб посланика СББ – ПДА и Клуб посланика Српски клуб.

У билтену ПСБиХ преноси се и информација о започетој конститутивној сједници Комисије Представничког дома за припрему избора Савјета министара БиХ, на којој није изабрано руководство Комисије.

Преноси се извјештај о учешћу делегације ПСБиХ на Интерпарламентарној конференцији о заједничкој спољној и безбједносној, те заједничкој безбједносној и одбрамбеној политици Европске уније (ЕУ), која је 11. и 12. октобра 2018. године одржана у Бечу, као и извјештај о учешћу Делегације ПСБиХ на Округлом столу на високом нивоу о европским интеграцијама Западног Балкана, одржаном у Бриселу 27. новембра 2018. године.

„Парламент“ доноси и информацију са састанка чланова колегијума оба дома ПСБиХ са делегацијом Политичког и безбједносног одбора Савјета ЕУ, на коме је изражено очекивање да ће процес успостављања власти на свим нивоима у БиХ бити брзо окончан, као и да ће нове власти отклонити несугласице у вези са покретањем рада Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање (ПОСП).

У билтену ПСБиХ објављене су и информације о успјешном учешћу наше делегације на 64. годишњем засједању ПСНАТО-а у канадском граду Халифаксу, као и о резултатима вишедневне посјете замјеника предсједника Парламента Индонезије Ахмада Музанија нашој земљи.

У новом броју „Парламента“ објављене су и вијести о активностима других парламентарних тијела ПСБиХ, те парламентарног војног повјереника БиХ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу