MENI
6.12.2013

Održana 35. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na 35. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržani su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera i Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržani su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, Prijedlog zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o službenom glasilu BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka, predlagač Vijeće ministara BiH.

Zaključeno je da je norma jasna kada je u pitanju zahtjev za autentično tumačenje člana 2. stavak (1) Zakona o Vanjskotrgovinskoj komori BiH, podnositelj Vanjskotrgovinska komora BiH.
Primljena je k znanju Informacija o održanoj debati ustavnopravnih komisija PSBiH o temi: „Status izbornog zakonodavstva BiH: izborni sistem, izborne jedinice, izborna formula, izborni prag, izgled glasačkih listića i raspodjela mandata“, koja je održana 06.11.2013. godine.

Primljena je k znanju Informacija u aktivnostima Ustavnopravne komisije u novembru i decembru 2013. godine.

S dnevnog reda sjednice je skinuto utvrđivanje usaglašenosti s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, predlagač Vijeće ministara BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću