MENI
25.7.2018

Telegram saučešća predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safeta Softića predsjedniku Parlamenta Grčke

Povodom stradanja velikog broja građana u požaru koji je zahvatio dijelove Grčke, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić uputio je telegram saučešća predsjedniku Parlamenta Grčke Nikolasu Voutsisu u kojem se navodi (slijedi integralni tekst):

"Poštovani gospodine predsjedniče,

Izuzetno nas je ražalostila vijest o stradanju građana vaše zemlje u velikom i zastrašujućem požaru u okolini glavnog grada Atine.

U ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i svoje lično ime upućujem vama i građanima Grčke izraze najiskrenijeg saosjećanja s molbom da iste proslijedite porodicama nastradalih u ovoj nezapamćenoj katastrofi.

Naše su misli i molitve uz sve one koji su o ovoj velikoj tragediji izgubili svoje najmilije, ali i sa onima koje se liječe i oporavljaju od zadobivenih povreda.

Gospodine predsjedniče, dijelimo sa vama i vašim građanima tugu za izgubljenim životima i molimo vas, još jedanput da primite izraze naše svesrdne podrške" navodi se u telegrami saučešća predsjedavajućeg Safeta Softića. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću