MENI
21.6.2018

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović učestvuje na ECPRD-ovom seminaru u Londonu

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kenan Vehabović učestvuje na ECPRD-ovom (European Center for Parliamentary Research and Documentation) seminaru, koji je danas, u organizaciji Predstavničkog doma i Doma lordova Britanskog parlamenta, počeo u Londonu.

Trodnevni seminar, na kome učestvuju predstavnici parlamenata zemalja članica Evropske unije i Vijeća Evrope, posvećen je parlamentarnim istraživanjima u digitalnom dobu.

Učesnici seminara razmjenjuju iskustva u vezi sa korištenjem savremenih tehnologija u parlamentarnim istraživanjima, posebno infografike i vizualizacije podataka.

Fokus u raspravi na seminaru u Londonu bit će i na pitanjima gubitka informacija, te vođenja evidencije parlamentarnih istraživanja. Raspravljat će se i o marketingu i predstavljanju parlamentarnih istraživanja, korištenju blogova i web – stranica u tu svrhu, kao i o mogućnostima korištenja video – materijala i društvenih mreža za popularizaciju parlamentarnih istraživanja.

Na marginama seminara, sekretar Vehabović sastao se sa predstavnicima ECPRD-a, s kojima je razgovarao o mogućnosti da PSBiH iduće godine bude domaćin naučne konferencije na temu parlamentarnih istraživanja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću