MENI
6.6.2018

Sekretar Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bojan Ninković razgovarao s ambasadoricom Rumunije u BiH

Sekretar Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bojan Ninković razgovarao je s ambasadoricom Rumunije u BiH Danom Constantinescu o realizaciji boravka delegacije PSBiH na 19. sastanku Asocijacije evropskih senata, koji će se 15. juna ove godine održati u Bukureštu.

Sekretar Ninković upoznao je ambasadoricu Rumunije u našoj zemlji da će delegacije PSBiH na 19. sastanku Asocijacije evropskih senata činiti predsedavajući Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić i njegov zamjenik Bariša Čolak, te izrazio nadu da će boravak naše delegacije u Bukureštu doprinijeti jačanju prijateljskih odnosa između dvije zemlje.

Tokom razgovora, istaknuto je kako se 19. sastanak Asocijacije održava pod okriljem proslave stogodišnjice i sjećanja Veliko ujedinjenje od 1. decembar 1918. godine.

S obzirom da se sastanak održava u svjetlu obilježavanja stogodišnjice od završetka Prvog svjetskog rata, bit će upriličena i ceremonija polaganja vijenaca u znak sjećanja na vojnike Rumunije i svih drugih vojnika koji su svoj život dali u Prvom svjetskom ratu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću