MENI
5.6.2018.

Чланови Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ примили Делегацију Одбора за спољну политику Парламента Чешке Републике

Чланови Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ), предсједавајући Младен Босић и његови замјеник Шефик Џаферовић те замјеница Борјана Кришто разговарали су са Делегацијом Одбора за спољну политику Парламента Чешке Републике коју предводи предсједник Одбора Lubomir Zaoralek.

Поздрављајући госте, предсједавајући Босић нагласио је да постоје услови за бољу сарадњу двије пријатељске земље на сваком плану јер их вежу бројна заједничка искуства, почев од оних која су стицана у Аустроугарској монархији преко тијесне сарадње у деценијама које су услиједиле. Босић је додао да је Чешка Република земља која добро познаје ситуацију у Босни и Херцеговини и која разумије да некада није најбитније бити ефикаснан ако ће то нарушити унутрашњу стабилност.

Господин Zaoralek данас је указао на потребу да након шест година оживи рад Мјешовите привредне комисије која је формирана између Министарства индустрије и трговине Владе Чешке и Министарства спољне трговине и економских односа Савјета министара Босне и Херцеговине. На тај начин, истакао је он, привредна сарадња подигла би се на знатно виши ниво али не само кроз трговину него и кроз отварање нових производних погона у нашој земљи. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу