MENI
30.5.2018

Započeta 62. sjednica Predstavničkog doma

Na danas započetoj 62. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odlučeno je da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Javnom radio - televizijskom sistemu BiH, broj: 01-02-1-1291/18 i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Javnom radio - televizijskom sistemu BiH, broj: 01-02-1-1292/18, razmatraju po redovnom zakonodavnom postupku. Prethodno, nije podržan zahtjev poslanika Mladena Bosića, Aleksandre Pandurević, Nenada Lalića i Momčila Novakovića da se navedeni prijedlozi zakona razmatraju po hitnom zakonodavnom postupku.  

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić izvjestio je poslanike o tome da je Kolegij, djelujući kao komisija, postigao saglasnost o Prijedlogu zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, što znači da je Dom ovaj zakonski prijedlog usvojio u prvom čitanju.

Poslanici su obaviješteni da je Kolegij, djelujući kao komisija, postigao saglasnost o Izvještaju o radu Pravobranilašstva BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2017. godine i o Izvještaju o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2017. godinu, čime su ovi izvještaji usvojeni u Predstavničkom domu PSBiH.

Radi nedostatka kvoruma, sjednica je prekinuta kod 11. tačke dnevnog reda. Datum održavanja nastavka 62. sjednice bit će naknadno saopćen. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću