MENI
28.5.2018.

Zamjenici predsjedatelja Zastupničkog i Doma naroda Šefik Džaferović i Safet Softić razgovarali sa članovima Izaslanstva Britanskog parlamenta u Interparlamentarnoj uniji

Zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i Safet Softić razgovarali su danas sa članovima Izaslanstva Britanskog parlamenta u Interparlamentarnoj uniji (IPU) o mogućnostima unaprjeđenja bilateralnih odnosa dvaju prijateljskih država.

Visoki gosti iz Velike Britanije, koje je predvodio predsjedatelj Izaslanstva Britanskog parlamenta u IPU Nigel Evans, značajan interes tijekom sastanka pokazali su za opću političku situaciju u zemlji, s posebnim osvrtom na funkcioniranje PSBiH i način donošenja odluka u državnim institucijama. Parlamentarce iz oba doma Britanskog parlamenta zanimalo je i kako teče proces europskih i euroatlantskih integracija BiH, te dinamika reformi koje se provode u okviru tih integracijskih procesa.

Zamjenici predsjedatelja obaju domova PSBiH pozdravili su posjet i snažan interes koji Velika Britanija i predstavnici najviše zakonodavne institucije te svjetske sile pokazuju za Bosnu i Hercegovinu, te naglasili da se reformski procesi u našoj zemlji, uprkos različitim blokadama i učestalim predizbornim političkim razmiricama, provode korak po korak ka željenom cilju – članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

Naglašavajući da je Bosni i Hercegovini na putu provođenja reformi i dalje potrebna snažnija potpora međunarodne zajednice, Džaferović i Softić pozvali su Veliku Britaniju da ostane među državama koje nastavljaju pomagati svojom, kako su rekli, neovisnom, nepristrasnom i dobronamjernom medijacijom u političkim sporovima u BiH.

Britanski parlamentarci izrazili su tijekom sastanka zainteresovanost za jačanje interparlamentarne suradnje, kako kroz susrete parlamentarnih delegacija u međunarodnim organizacijama tako i kroz zvaničnu razmjenu posjeta vodstava obaju domova PSBiH i Britanskog parlamenta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću