MENI
17.12.2013.

Predstavnici Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost sudjeluju u radu 8. Konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva obrane BiH


Predsjedateljica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sudjeluju u radu 8. Konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, koja je danas započela sa radom u Fojnici.

U uvodnom dijelu sudionicima Konferencije obratili su se predsjedateljica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost PS BiH Dušanka Majkić, zamjenica ministra obrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Ante Jeleč, Generalni inspektor Ministarstva obrane BIH brigadir Enes Husejnović, parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, te predstavnici NATO Štaba u Sarajevu i Komande EUFOR-a.

Tijekom Konferencije razgovara se o brojnim pitanjima iz djelokruga rada Generalnog inspektorata, zaštite ljudskih prava, poštivanja zakonitosti rada unutar Oružanih snaga i Ministarstva obrane BiH, razvijanja profesionalizma, etike, standarda ponašanja i međusobnog povjerenja.

Poseban akcent stavljen je na raspravu o načinu razvijanja visokih profesionalnih standarda, borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala, te o njihovoj prevenciji.

U radu 8. Konferencije u Fojnici, također, sudjeluju i zapovjednici brigada, jedinica i zapovjedništava Oružanih snaga, te pomoćnici ministra obrane, kao i predstavnici Ureda revizora BiH, Agencije za prevenciju korupcije i kordinaciju borbe protiv korupcije i Tužiteljstva BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću