MENI
12.4.2018.

Делегација Парламентарне скупштине БиХ на Интерпарламентарној конференцији на тему „Инструменти претприступне подршке за рурални развој: научене лекције и будуће перспективе“

Предсједавајући Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Шемсудин Мехмедовић, замјеник предсједавајућег Комисије Ненад Лалић и замјеник предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа ПСБиХ Сеад Кадић учествоваће на Интерпарламентарној конференцији која ће се, на тему „Инструменти претприступне подршке за рурални развој (IPARD): научене лекције и будуће перспективе“, одржати 13. априла ове године у Београду.

Како је најављено, учесници Конференције разговараће о IPARD-у у претприступном региону, IPARD -у у контексту приступа Европској унији, као и о добром управљању и поједностављивању провођења IPARD -а.

Током Конференције биће ријечи и о улози IPARD -а у развоју руралне економије у претприступним земљама, те о будућности заједничке пољопривредне политике.

Интерпарламентарну конференцију, којој ће присуствовати чланови Европског парламента и парламената претприступних земаља, организује Група за подршку демократији и координацији избора (DEG) у сарадњи са комитетима Европског парламента за спољне послове (AFET) и пољопривреду и развој (AGRI), те са Народном скупштином Републике Србије. (крај)

 

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу