MENI
10.4.2018.

Руководство оба дома Парламентарне скупштине БиХ разговарало са Групом пријатељства Државне Думе Руске Федерације

Предсједавајући Представничког дома Младен Босић, замјеник предсједавајућег Дома народа Сафет Софтић и замјеник предсједавајућег Представничког дома Шефик Џаферовић разговарали су данас са са члановима Групе пријатељства за Босну и Херцеговину Државне Думе Руске Федерације, који бораве у вишедневној званичној посјети нашој земљи.

Током разговора са члановима руске делегације коју предводи посланик у Државној Думи Игор Дивинскиј чланови руководства Представничког и Дома народа сагласили су се са оцјеном да политички односи двије пријатељске земље које дијеле бројна заједничка искуства нису на задовољавајућем нивоу а исто се, како је речено, може рећи и за економске односе. Руска Федерација је, истакнуто је, међу водећим земљама по директним инвестицијама а при врху и по укупној робној размјени са нашом земљом и треба чинити напоре како би се попунио огроман простор за сарадњу.

Као један од свједока Дејтонског мировног споразума, Русија, истакнуто је данас, представља битан фактор за укупну стабилност Босне и Херцеговине али и цијелог региона. Стога је данашња али службена радна посјетапредсједнице Савјета Федерације Руске Федерација (Горњег дома Руске Федерације) Валентине Матвијенко која се очекује крајем овог мјесеца оцијењена као значајан корак напријед у успостави бољих политичких и других односа између БиХ и Руске Федерације.

Са данашњег састанка упућен је и званичан позив предсједнику Руске Думе да посјети нашу земљу и Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу