MENI
29.3.2018

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili Generalštab Vojske Srbije

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sifet Podžić i zamjenik predsjedavajaućeg Zajedničke komisije Borislav Bojić posjetili su danas Generalštab Vojske Srbije, gdje ih je u ime načelnika Generalštaba primio general Dejan Janković sa saradnicima.

U srdačnom razgovoru kojem je prisustvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, general Janković upoznato je članove Zajedničke komisije sa trenutnim aktivnostima Generalštaba Vojske Srbije, s posebnim naglaskom na način snabdjevanja Vojske Srbije, edukaciji i opremanju Vojske. Također, predstavnici uprava iz sastava Generalštaba upoznali su članove Zajedničke komisije i parlamentarnog vojnog povjerenika BiH sa praksama u svom radu.

General Janković je tokom razgovora naglasio činjenicu da je bilateralna saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH izuzetno dobra, da kadeti i polaznici Oružanih snaga BiH koji se nalaze na školovanju na Univerzitetu odbrane Republike Srbije postižu izvanredne rezultate. S tim u vezi, istaknuo je i to da je posjeta članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Univerzitetu kod polaznika iz BiH primljen sa posebnom pažnjom.

Učesnici sastanka razgovarali su i o iskustvima Vojske Srbije u civilno – vojnoj saradnji, angažiranju tokom elementarnih nepogoda, kao i o nizu drugih pitanja.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH su tokom sastanka u Generalštabu sumirali dvodnevnu posjetu Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane Republike Srbije, te posebno naglasili srdačan prijem, veoma profesionalan i otvoren pristup razgovorima i otvorenosti tokom posjete jedinicama i komandama Vojske Srbije.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i parlamentarni vojni povjerenik BiH posjetili su i Ambasadu BiH u Republici Srbiji, gdje ih je osoblje Ambasade upoznalo s aktivnostima, kao i sa bilateralnim odnosima BiH i Republike Srbije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću