MENI
28.3.2018

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetili Ministarstvo odbrane Srbije

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto danas su u Beogradu posjetili Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

U razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Srbije Aleksandrom Živkovićem, u kojem je učestvovao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH informirana je o trenutnim aktivnostima ovog Ministarstva, o procesu izrade strategijskih i doktrinarnih dokumenata, kao i o razvoju sistema odbrane u Srbiji.

Prezentiran je i program opremanja Vojske Srbije, proces javnih nabavki, proces snabdijevanja Vojske Srbije materijalnim sredstvima, te program održavanja infrastrukture i logističkog snabdijevanja u širem smislu.

Bilo je riječi i o međunarodnoj vojnoj saradnji, o procesu provođenja međunarodnih integracija i misija, a razgovaralo se i o bilateralnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Srbije u oblasti odbrane.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, koji borave u trodnevnoj radnoj posjeti institucijama Srbije, danas su obišli i Centralnu logističku bazu iz sastava Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, gdje su imali priliku da se neposredno upoznaju sa aktivnostima na logističkom osiguranju Vojske Srbije. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću