MENI
27.3.2018.

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ разговарали у Београду са члановима Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Србије и члановима Делегације Народне скупштине Србије у ПСНАТО

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Сифет Поџић и његови замјеници Борислав Бојић и Борјана Кришто, који бораве у вишедневној радној посјети институцијама Републике Србије, разговарали су данас у Београду са члановима Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Србије и члановима Делегације Народне скупштине Србије у Парламентарној скупштини НАТО-а.

Током сусрета са предсједницом Одбора за одбрану и унутрашње послове Народне скупштине Србије Маријом Обрадовић и предсједавајућим Делегације Народне скупштине Србије у Парламентарној скупштини НАТО-а Драганом Шормазом, којима је присуствовао и парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић, размијењене су информације о раду ових парламентарних тијела.

Било је ријечи о тренутним активностима, о проблемима у надзору сектора одбране и безбједности, о актуелним безбједносним изазовима, као и о могућностима унапређења билатералне и регионалне сарадње.

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и замјеница предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Борјана Кришто упознала је домаћине с тренутном политичком ситуацијом у БиХ, као и са кретањем наше земље на европском и евроатлантском путу.

У отвореној и пријатељској атмосфери постигнута је сагласност о томе да су чешћи међусобни сусрети и разговори најбољи начин унапређења билатералне и регионалне сарадње.

Разговорима у Народној скупштини Србије присуствовали су отправник послова Амбасаде БиХ у Републици Србији Зоран Перковић и представник Мисије ОЕБС-а у Републици Србији. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу