MENI
19.12.2013.

Предсједавајући Представничког дома др Денис Бећировић одржао састанак са представницима босанскохерцеговачке дијаспоре која живи у Великој Британији

 
Током боравка у службеној посјети Великој Британији, предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ др Денис Бећировић сусрео се са представницима босанскохерцеговачке дијаспоре која у Енглеској дјелује у оквиру Свјетског савеза дијаспоре БиХ (ССДБиХ) и мреже удружења UK Network.

Др Денис Бећировић захвалио се удружењима на напорима које она улажу како би босанскохерцеговачки грађани сачували властити идентитет али и како би промовисали привредне потенцијале наше земље и тиме отворили пут за улазак битанских и других инвеститора у БиХ. У том смислу, као врло успјешан потез похвалио је УК-БиХ инвестицијски форум, који је у априлу ове године одржан у Лондону и на којем су британским бизнисменима представљене могућности улагања у БиХ. Форум је, иначе, плод сарадње Министарства иностраних послова БиХ и организоване босанскохерцеговачке дијаспоре као и њиховог Пословног клуба који дјелује у Великој Британији.

- Мислим да је веома добра идеја да се наредни форум одржи у Босни и Херцеговини. Органи власти наше земље требали би му пружити максималну подршку, рекао је др Бећировић и изразио намјеру да и лично допринесе успјеху наредног форума.

Чланови ССДБиХ и UK Networka упознали су предсједавајућег Бећировића са потребом да се Босна и Херцеговина коначно и на системски начин бави својом дијаспором која за осиромашену земљу која настоји економски просперирати представља огроман потенцијал који остаје неискориштен. При томе су изразили жаљење што је недавно у Парламентарној скупштини заустављено усвајање Закона о дијаспори Босне и Херцеговине који је предложио др Бећировић, али и изрекли наду да ће у скором времену БиХ препознати потребу да законом уреди однос са Босанцима и Херцеговцима који живе изван граница своје домовине. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу