MENI
6.2.2018.

Одржана 27. сједница Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштивање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере

На 27. сједници Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштивање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је изрекао у кривичном поступку Суд Босне и Херцеговине, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом Босне и Херцеговине или међународним уговором чија је потписница Босна и Херцеговина или други суд у складу са законом Босне и Херцеговине усвојен је Извјештај о раду Независне комисије за 2017. годину.

Примљена је к знању информација о састанку чланова Независне комисије са представницима Одјела за људска права Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ODIHR) и Поткомитета Уједињених нација за спречавање тортуре и других окрутних, нехуманих и понижавајућих поступања или кажњавања (STP).

За наредну сједницу одгођено је разматрање одговора на допис Заједничке комисије  за људска права ПСБиХ, који је Независној комисији упућен 13. децембра 2017. године. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу