MENI
30.1.2018.

Јавни позив за предлагање кандидата за додјелу признања за допринос у остваривању равноправности полова у 2017. години

Комисија за остваривање равноправности полова Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, у сарадњи са Агенцијом за равноправност полова Министарства за људска права и избјеглице БиХ, уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ објављује Јавни позив за предлагање кандидата за додјелу Признања за допринос у остваривању равноправности полова у 2017. години.

Комисија награду додјељује појединцима или појединкама из из Босне и Херцеговинена основу сљедећих критерија: лице је покренуло значајне промјене ка унапређењу равноправности полова у регионалном, државном, ентитетском, кантоналном или локалном контексту у БиХ; резултати наведених активности били су видљиви у 2016. години; те имплементација стандарда равноправности полова није у опису послова или мандату номинираног лица.

Добитника или добитницу Признања може предложити било које лице, организација или институција уз детаљно образложење постигнутог доприноса који је номинирано лице имало у промовисању или остваривању стандарда равноправности полова у 2016. години.

Рок за предају приједлога је 20. фебруар 2018., а образац се може пронаћи на страницама parlament.ba и ars.gov.ba.

Јавни позив за предлагање кандидата за додјелу признања за допринос у остваривању равноправности полова у 2017. години. (крај)

 

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу