MENI
15.1.2014

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine dr. Denis Bećirović primio članove rukometne reprezentacije BiH i čestitao im na rezultatima


- Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je postigla veliki uspjeh i došla nadomak plasmanu na Svjetsko prvenstvo a to je rezultat kakav mogu ostvariti samo vrhunski sportisti i vrhunske sportske organizacije. Ako tome dodamo da ste do baraža za Svjetsko prvenstvo došli ubjedljivim pobjedama protiv timova koji se, za razliku od vas, mogu pohvaliti punom podrškom svojih država i neuporedivo boljim finansijskim uvjetima za trening i igru, zaslužujete svaku pohvalu i iskrenu čestitku., rekao je prilikom današnjeg susreta sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem i reprezentativcima Vedranom Delićem i Elisom Memićem predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović.

Po riječima gospodina Smaje Karačića, rukometašima ali i brojnim drugim sportistima koji sa ponosom nose boje i zastavu Bosne i Hercegovine važna je podrška državnih organa. Umjesto toga, dodao je on, svjedoci smo maćehinskog odnosa čak i prema ovom timu koji je možda jedina bosanskohercegovačka selekcija koja je svoje utakmice igrala u doslovno svakom dijelu naše zemlje i doživjela iskrenu podršku navijača. Rukometaš Vedran Delić koji je u prvom dijelu kvalifikacija bio jedan od ključnih reprezentativnih igrača a zbog povrede propustio dvije posljednje utakmice izrazio je nadu da rukometaši više neće ostajati po strani i u sjeni velikih uspjeha fudbalera i košarkaša, dok je Elis Memić dodao da se najveći rezultati od ove selekcije tek mogu očekivati jer se radi o vrlo mladom timu koji je strpljivo stvaran od najmlađih kategorija.

Poželjevši uspjehe i u nastavku kvalifikacija za svjetsko i evropsko prvenstvo, predsjedavajući dr. Bećirović istakao je zadovoljstvo procjenama da, prilikom izvlačenja parova za baraž, reprezentaciju Bosne i Hercegovine niko neće poželjeti za protivnika jer radi se očito o talentovanom timu koji je u stanju poraziti svakoga. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću