MENI
21.1.2014.

Održana 28. sjednica Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku


Zajedničko povjerenstvo za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku na svojoj 28. sjednici nije podržalo u prvoj fazi u povjerenstvu Prijedlog zakona o pravima žrtava torture, čiji su predlagatelji zastupnici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić.

Zajedničko povjerenstvo je odlučilo da za narednu sjednicu odgodi raspravu po Prijedlogu rezolucije o zaštiti prava djece iz Konjević-Polja na obrazovanje, predlagatelja Općinskog vijeća Zavidovići.

Također, odgođena je rasprava i izjašnjavanje o Prijedlogu izvješća o radu za 2013. godinu, kao i o Prijedlogu orijentacionog plana rada Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku za 2014. godinu.

Na narednoj sjednici Zajedničko povjerenstvo će razmatrati i Informaciju o zatvorenicima koji su tražili uvjetni otpust, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina BiH, predlagatelja Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Odgođeno je i razmatranje Prijedloga o izmjeni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH, kao i zahtjeva Udruge “BH novinari” za razmatranje zakonitosti imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije i reviziju izbora najboljih kandidata za Vijeće RAK-a. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću