MENI
24.1.2014

Održana 38. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na 38. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o radu ove komisije za 2013. godinu, kao i orijentacioni radni plan za 2014. godinu.

Ustavnopravna komisija Doma naroda nije se izjašnjavala o zahtjevu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine za izjašnjenje o Zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, već je zaključila da se Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine pošalje hronologija i procedura donošenja ovog Zakona u oba doma PSBiH.

Ustavnopravna komisija Doma naroda primila je k znanju informaciju o stručnom savjetovanju o temi „Stanje izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine: birači u izborima i organizacija izbornog dana“.

U vezi sa inicijativom o davanju autentičnog tumačenja Zakona o javnim nabavkama, Aneks II pod C, čiji je podnosilac JP „BiH Gas“, Ustavnopravna komisija se nije izjašnjavala konstatirajući da je riječ o neovlaštenom podnosiocu inicijative.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću