MENI
4.2.2014.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома др Божо Љубић и предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције др Халид Гењац примили руководиоце Twinning пројекта "Јачање капацитета парламената у Босни и Херцеговини у контексту приступања Европској унији“


Први замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) др Божо Љубић и предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције др Халид Гењац примили су руководиоце Twinning пројекта "Јачање капацитета парламената у Босни и Херцеговини у контексту приступања Европској унији“ Zoltana Horvatha, као и руководиоца пројекта из земље кориснице Омара Филиповића.

Како је истакнуто током данашњег састанка, овај стратешки пројект у функцији је проналаска најприхватљивијега и најприкладнијега модела за БиХ у процесу приближавања ЕУ. Господин Horvath, који ову функцију обнаша у име конзорција мађарског и француског парламента, извијестио је домаћине да ће у пројекту учествовати приближно стотину експерата из 20 држава чланица ЕУ те да ће се активности реализовати кроз стручну обуку особља али и техничко опремање парламената на свим нивоима власти у БиХ како би они били приправни за успјешне одговоре на изазове европских интеграција.

Провођење пројекта практично је почело 1. фебруара ове године, а за његове прве двије компоненте Европска комисија предвидјела је средства у износу 4.690.000 евра. Висина улагања, истакнуто је данас, свједочи о озбиљности цијелог пројекта и стога је врло битно остварити максимално добру сарадњу представника домаћих парламената (ПСБиХ, Народна скупштина РС, Парламент ФБиХ и Скупштина Брчко Диструикта БиХ) и експерата који у име Европске уније проводе овај пројект подршке. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу