MENI
18.2.2014

Članovi Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma razgovarali sa poslanicom Bundestaga Savezne Republike Njemačke


Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i član Lazar Prodanović razgovarali su danas sa poslanicom u Bundestagu Savezne Republike Njemačke i predsjednicom Grupe prijateljstva Bundestaga sa BiH Marieluisom Beck u vezi sa provođenjem reformi u cilju euroatlantskih integracija naše zemlje.

Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH izrazio je nadu da će trenutna politička situacija u BiH doprinijeti ozbiljnosti političara kako bi, unutar institucija, počeli rješavati pitanja koja su važna za euroatlantski put BiH.

Tokom razgovora, član Ustavnopravne komisije Lazar Prodanović istakao je kako je činjenica da je veliki broj građana BiH frustriran trenutnom situacijom u zemlji, što dovoljno govori da političari moraju rješavati pitanja koja se tiču euroatlantskih integracija BiH jer se jedino na taj način ona može izgrađivati kao moderna i prosperitetna država.

Poslanica u Bundestagu Savezne Republike Njemačke Marieluise Beck izrazila je nezadovoljstvo višegodišnjom stagnacijom naše zemlje ka EU-u i NATO-u, te poručila kako je krajnje vrijeme da se učine vidljivi koraci ka euratlantskim integracijama BiH.
"Ako ste svjesni prepreka koje vam stoje na tom putu, nisu vam potrebne posjete međunarodnih zvaničnika kako bi ih riješili, nego je samo pitanje da li postoji vaša volja za njihovim rješavanjem“, poručila je Marieluise Beck. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću