MENI
26.2.2014.

Одржана 31. сједница Комисије за спољну трговину и царине


На 31. сједници Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) подржана је и упућена у даљу парламентарну процедуру иницијатива посланика Саше Бурсаћа којом се предлаже Представничком дому ПСБиХ да у дневни ред наредне сједнице уврсти тачку дневног реда која би гласила: „Одлука о обавези Државне комисије за интегрисано управљање границом БиХ да сваких шест мјесеци направи извјештај о стању на свим граничним прелазима, са освртом на сваки прелаз посебно. Који је статус сваког граничног прелаза који је био активан прије уласка Хрватске у Европску унију, што је у плану са сваким граничним прелазом, како се одвија прелаз робе и грађана на сваком граничном прелазу, те који су остали проблеми са граничним прелазима?“

Примљена је к знању Информација Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о припреми услова за кориштење новог инструмента претприступне помоћи Европске уније за период од 2014. до 2020. године. Донесен је закључак који ће бити упућен Представничком дому ПСБиХ на разматрање, а у којем се предлаже да Представнички дом ПСБиХ предложи Заједничкој комисији за европске интеграције да размотри наведену Информацију и настави даље активности укључивањем и високог политичког нивоа у разговоре за изналажење рјешења за успостављање IPARD оперативне структуре. Такође, закључено је да Заједничка комисија за европске интеграције о подузетим радњама и усвојеним закључцима обавијести колегијуме оба дома ПСБиХ.

Усвојени су Извјештај о раду Комисије за 2013. годину и Оријентацијски радни план за 2014. годину, који ће бити упућени у даљу парламентарну процедуру. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу