MENI
26.2.2014.

Održana 14. sjednica Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova


Povjerenstvo za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) na svojoj 14. sjednici usvojilo je i proslijedilo u dalju parlamentarnu proceduru Izvješće o svom radu za 2013., kao i Orijentacioni radni plan za 2014. godinu.

Povjerenstvo je primilo k znanju Plan aktivnosti u okviru Tjedna ravnopravnosti spolova, koji će biti obilježen od 3. do 7. ožujka ove godine, a u okviru kojeg će, između ostalog, u zgradi PS BiH biti održana i tematska sjednica Povjerenstva na temu: „Sudbena zaštita od rodno zasnovanog nasilja i nasilja u obitelji“.

Pored navedenog, Povjerenstvo je verificiralo i izvješće o radu Povjerenstva za dodjelu Nagrade za doprinos u ostvarivanju ravnopravnosti spolova u 2013. godini, koje je, na osnovu javnog poziva, izvršilo izbor tri najuspješnija kandidata.

Također, Povjerenstvo je primilo k znanju Informaciju o imenovanju zastupnice u Zastupničkom domu PS BiH i članice Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Ismete Dervoz na funkciju prve zamjenice predsjedatelja Komiteta za ravnopravnost i nediskriminaciju Vijeća Europe. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću