MENI
3.3.2014

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma razgovarali sa poslanikom njemačkog Bundestaga


Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Dušanka Majkić i njen zamjenik Šefik Džaferović razgovarali su danas sa poslanikom Bundestaga SR Njemačke Roderichom Kiesewetterom o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Poslanik Kiesewetter, koji u Bundestagu obavlja dužnost zamjenika predsjedavajućeg radne grupe za vanjske poslove Kluba dvije vodeće njemačke konzervativne partije CDU/CSU, posebno se tokom razgovora interesirao o mogućnostima prevazilaženja zastoja u dijalogu vodećih političkih stranaka u BiH u vezi sa evropskim i euroatlantskim integracijama BiH, kao i o načinima uklanjanja viškova nestabilne municije i minsko – eksplozivnih sredstava.

O istim temama poslanik Kiesewetter u odvojenom susretu razgovarao je i sa predsjedavajućim Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH Šefikom Džaferovićem i članom te komisije Lazarom Prodanovićem. (kraj)



PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću