MENI
5.3.2014

Sastanak parlamentarnog vojnog povjerenika BiH Boška Šiljegovića sa predsjednikom Odbora za ljudska, manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije


Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sastao se danas sa predsjednikom Odbora za ljudska, manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije i članom Stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Mehom Omerovićem.

Šiljegović je tokom razgovora upoznao Omerovića sa aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika na polju zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama BiH, sa posebnim osvrtom na uvjete života i rada ovih lica u njihovim jedinicama. Naglasio je snažnu podršku Misije OSCE u BiH u dosadašnjem radu Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, koja se najčešće ogledala u saradnji na organizaciji regionalnih konferencija i konferencija na nivou BiH održanih u organizaciji ovog Ureda, u realizaciji terenskih posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika jedinicama Oružanih snaga BiH, kao i u ostalim vidovima logističke podrške.

Predsjedavajući Odbora za ljudska, manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije Meho Omerović dao je snažnu podršku dosadašnjem radu Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, navodeći da uspostavljanje ovog Ureda predstavlja jedan od najboljih primjera pozitivne implementacije reforme odbrambenog sektora u BiH. Omerović je izrazio očekivanje da će saradnja parlamenata dvije države na polju zaštite ljudskih prava pripadnika oružanih snaga i u narednom periodu biti nastavljena jednakim intenzitetom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću