MENI
21.12.2017

Održana 48. sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava

Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na 48. sjednici Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmenu za ljudska prava u prvom čitanju. Zajednička komisija usvojila je i zaključak da se na sjednicu, na kojoj će ovaj Prijedlog zakona biti razmatran u drugoj komisijskoj fazi, pozove Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH radi pojašnjenja u vezi s predloženim tekstom zakona i izjašnjenja o eventualnim amandmanima na tekst Prijedloga zakona.

Zajednička komisija podržala je Izvještaj o slobodi govora i stanja medijskih sloboda u Bosni i Hercegovini, čiji je sačinilac Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Zajednička komisija usvojila je zaključak da se u narednih 45 dana, u saradnji sa svim institucijama i organizacijama koje se bave ovim pitanjem, organizira tematska sjednica Zajedničke komisije s ciljem pripreme rasprave o ovoj temi na sjednicama oba doma PSBiH.

Podržana je inicijativa poslanika Senada Šepića, Salke Sokolovića i Sadika Ahmetovića za sazivanje i održavanje sjednice Predstavničkog doma PSBiH na temu „Informacija o negativnom trendu odlaska ljudi iz BiH, posebno mladih“. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću