MENI
28.11.2017

Održana 56. sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma

Na 56. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o provedenoj reviziji učinka o temi „Elektronsko poslovanje u institucijama BiH“. Usvojen je i zaključak koji će biti upućen Predstavničkom domu PSBiH, a kojim se od Vijeća ministara BiH traži da u roku od šest mjeseci izvijesti Predstavnički dom PSBiH o planiranim i poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja, te da o tome obavijesti i Ured za reviziju institucija BiH.

Usvojen je Izvještaj o provedenoj reviziji učinka o temi „Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko – konzularnim predstavništvima BiH“. Usvojen je i zaključak koji će biti upućen Predstavničkom domu PSBiH, a kojim se od Ministarstva vanjskih poslova BiH traži da u roku od šest mjeseci izvijesti Predstavnički dom PSBiH o planiranim i poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja, te da o tome obavijesti i Ured za reviziju institucija BiH.

Primljen je k znanju Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od januara do juna 2017. godine.

Komisija je usvojila Izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2015. godini.

Primljen je k znanju Izvještaj o stanju javne zaduženosti BiH na dan 30. juna 2017. godine, kao i Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za period od 1. januara do 30. septembra 2017. godine.

Komisija se upoznala sa dopisom Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću