MENI
11.3.2014

Sastanak najviših predstavnika PSBiH i parlamenata u BiH sa predstavnicima parlamenata Mađarske i Francuske


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Božo Ljubić razgovarali su danas sa predsjednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Koverom i predsjednikom Grupe prijateljstva sa BiH Narodne skupštine Francuske Marcelom Rogemontom o realizaciji Twinning projekta „Jačanje uloge parlamenata u BiH u kontekstu evropskih integracija“, čiji je početak obilježen svečanom ceremonijom u zgradi PSBiH.

Tokom sastanka visoki gosti iz Mađarske i Francuske istakli su privrženost i podršku ovih prijateljskih zemalja BiH i ponudili svu moguću pomoć BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

Dvojica domaćina naglasili su da su evropske integracije proces oko koga se svi u BiH slažu i izrazili očekivanje da će realizacija Twinning projekta prenijeti parlamentima u BiH neophodno iskustvo i ekspertizu zemalja članica EU i pomoći zakonodavnim i izvršnim vlastima na svim nivoima na putu priključenja BiH evropskim integracijama.

Inače, ovom sastanku prisustvovali su predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović, vršilac dužnosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Tomo Vidović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i predsjednik Skupštine Brčko Distrikta Đorđa Kojić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću