MENI
27.11.2017.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović sudjeluju na Desetoj godišnjoj preglednoj konferenciji o poštivanju sigurnosnih obveza BiH

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović sudjeluju na Desetoj godišnjoj konferenciji o poštivanju sigurnosnih obveza Bosne i Hercegovine prema Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i Ujedinjenim narodima (UN).

Tijekom dvodnevne Konferencije, koja se na Jahorini održava u organizaciji Misije OESS-a u BiH, sudionici će razmijeniti informacije o stupnju implementacije preuzetih obveza BiH u sektoru sigurnosti.

U uvodnom dijelu Konferencije sudionicima su se obratili šef Misije OESS-a u BiH veleposlanik Bruce Berton i rezidentna koordinatorica UN u BiH veleposlanica Sezin Sinanoglu.

U svom obraćanju sudionicima Konferencije, predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva  za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić osvrnuo se na aktivnosti Zajedničkog povjerenstva, kao i na stanje u sektoru obrane i sigurnosti u razdoblju između dvaju Preglednih konferencija (cijelo obraćanje predsjedatelja Podžića možete pogledati ovdje).

Tijekom Konferencije posebno se razgovaralo o cyber sigurnosti, koja predstavlja novu sigurnosnu prijetnju, te označava novu eru u odnosima između država. U okviru ove teme, diskutirano je o mjerama OESS-a za izgradnju povjerenja u oblasti cyber sigurnosti, kao i za smanjenje rizika od sukoba koji proizilaze iz cyber incidenata i cyber napada. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću