MENI
11.3.2014

Održana 34. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH


Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) na svojoj 34. sjednici podržala je Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za 2013., kao i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana PS BiH za prošlu godinu.

Primljene su k znanju Informacija o održanom sastanku članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PS BiH sa akreditiranim predstavnicima Vojno-diplomatskog kora u BiH, Informacija o održanom sastanku članova Zajedničke komisije sa generalom Ričardom Širefom, operativnim komandantom za operaciju ALTHEA, Informacija o učešću članova Zajedničke komisije na Godišnjoj konferenciji o protivminskim akcijama u OS BiH, kao i Informacija o učešću članova Zajedničke komisije na Šestoj godišnjoj analizi u oblasti upravljanja personalom u 2013. godini.
Komisija u prvoj komisijskoj fazi nije podržala Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija, također, nije podržala ni prijedlog drugog zamjenika predsjedavajuće Zajedničke komisije Šefika Džaferovića da se u dnevni red ove sjednice uvrsti Inicijativa Kluba poslanika SDA kojom se poziva Zajednička komisija za odbranu i sigurnost PS BiH da bez odlaganja analizira sigurnosnu situaciju i ponašanje agencija za sprovođenje zakona u proteklim događajima u vezi s protestima, te traže mjere odgovornosti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću