MENI
8.11.2017

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO – a Nikola Lovrinović i Asim Sarajlić učestvuju na 96. Rose – Roth seminaru

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Sjevetnoatlantskog saveza (PSNATO) Nikola Lovrinović i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Asim Sarajlić učestvuju na 96. Rose – Roth seminaru, koji se održava u Ljubljani.

Učesnici su, tokom drugog dana održavanja seminara, razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i Makedoniji, kao i o toku i rezultatima dosadašnjih pregovora zvaničnika Republike Srbije i Kosova.

Sesijom tokom koje se razgovaralo o stanju u BiH predsjedavao je potpredsjednik PSNATO – a Metin Lutfi Bayder.

Nakon uvodničara istraživača sa East West Instituta Jasmina Mujanovića, parlamentarci iz regije i šire razgovarali su na temu: „BiH između razbijenog autoritarizma i nove demokratije“.

Govoreći o aktuelnom stanju u BiH, predsjedavajući Delegacije PSBiH u PSNATO – a Nikola Lovirnović učesnike je posebno upoznao sa funkcioniranjem PSBiH, kao i sa   aktivnostima i raspravama koje se vode oko prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH. Gospodin Lovrinović predložilo je budućim panelistima PSNATO – a da kod kreiranja i pripreme narednih izvještaja o BiH nastoje sačiniti izvještaj koji trebaju biti potkrijepljena sa konkretnijim pokazateljima i primjerima iz bilo koje oblasti funkcioniranja države, jer, kako je rekao, samo potpune informacije mogu biti od pomoći svima koji žele pomoći BiH u njenom napretku i razvoju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću