MENI
7.11.2017

Održana 35. sjednica Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije

Na 35. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, sa dva usvojena amendmana, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je k znanju primila sljedeće izvještaje o međunarodnim aktivnostima komisija i delegacija PSBiH:

  • Izvještaj s godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine OSCE-a, Minsk, od 5. do 9. jula 2017.,
  • Izvještaj sa jesenjeg zasjedanja 137. skupštine Interparlamentarne unije, Sankt Peterburg, Rusija, od 14. do 18. oktobra 2017. godine.

K znanju je primljena Informacija o održanoj prezentaciji direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača pod nazivom „Trenutno stanje ispunjavanja obaveza BiH iz Ugovora o Energetskoj zajednici“, od 26. oktobra 2017. godine. Komisija je usvojila zaključak da ovu Informaciju uputi Kolegiju Doma naroda s prijedlogom da se uvrsti u dnevni red jedne od narednih sjednica Doma. 

Na prijedlog delegata Marija Karamatića, Komisija je usvojila zaključak kojim se od Vijeća ministara BiH traži da dostavi informaciju o provođenju adekvatne kontrole nad finansijskim sredstvima koje Vanjskotrgovinska komora BiH ostvaruje vršenjem javnih ovlaštenja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću