MENI
7.11.2017.

Članica Izaslanstva PSBiH u PSVE Milica Marković na zasjedanju Svjetskog foruma za demokraciju

Članica Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) i članica Odbora za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE Milica Marković sudjelovat će na zasjedanju Svjetskog foruma za demokraciju, koje će se od 8. do 10. studenog održati u Strasbourgu.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokraciju, kojeg tradicionalno organizira Vijeće Europe, uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Francuske i uz potporu regiona Alzas i grada Strazbura, jeste pitanje političkog populizma, posebno u svjetlu migrantske krize i odnosa prema migrantima u zemljama Europske unije.

Tijekom trodnevnog skupa, u čijem radu će, osim parlamentaraca iz zemalja članica Vijeća Europe, sudjelovati i politički analitičari, medijski stručnjaci i predstavnici organizacija civilnog društva, raspravljat će se o populizmu kao o problemu, odgovoru na populizam u pojedinim državama, te multilateralnim odgovorima na populističke diskurse i akcije. Kako su organizatori najavili, posebno će biti riječi o odnosu medija prema populizmu, kao i o odnosu populizma i rastućeg kriminala i korupcije. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću