MENI
2.11.2017

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Maja Gasal – Vražalica razgovarala sa predsjednicom Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Maja Gasal – Vražalica razgovarala je danas sa predsjednicom Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH Lejlom Čopelj o načinu donošenja Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH.

Predsjednica Samostalnog sindikata Lejla Čopelj upoznala je poslanicu Gasal – Vražalica da Ministarstvo finansija i trezora BiH nije konzultiralo Samostalni sindikat tokom izrade Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH.

Prema riječima predsjednice Čopelj, Samostalni sindikat jeste za jedinstveni kriterij ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz, ali je i protiv pojedinih disktiminatonih odredbi ove Odluke. S tim u vezi, rekla je Čapelj, Samostalni sindikat smatra da važeću Odluku treba staviti van snage, a prilikom izrade nove obavezno uključiti i predstavnike Samostalnog sindikata.

Poslanica Maja Gasal – Vražalica istaknula je kako smatra da je Ministarstvo finansija i trezora BiH ovom Odlukom apsolutno povrijedilo načelo jednakosti, nediskriminacije i dodatno ugozilo dio zaposlenika.

Predsjednici Samostalnog sindikata poslanica Gasal – Vražalica obećala je da će na narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH postaviti određena pitanja Ministarstvu finansija i trezora BiH s ciljem rješavanja pitanja koja su proizašla iz važeće Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i prijevoz s posla u institucijama BiH. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću