MENI
2.11.2017.

Predsjedatelj Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Mirsad Isaković razgovarao sa predsjedateljicom Povjerenstva za jednake mogućnosti žena i muškaraca Velike narodne skupštine Republike Turske

Predsjedatelj Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković razgovarao je danas u Ankari, na marginama Simpozijuma o sudjelovanju žena u mehanizmima odlučivanja, sa predsjedateljicom Povjerenstva za jednake mogućnosti žena i muškaraca Velike narodne skupštine Republike Turske Radiye Sezer Katircioglu.

Zahvaljujući se na potpori koju je Bosna i Hercegovina uputila narodu i institucijama Republike Turske u vrijeme i nakon pokušaja državnog udara u toj zemlji, gospođa Katircioglu naglasila je da prijateljstvo Turske i BiH treba da ostane snažno jer je to u interesu obaju zemalja i cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Podvlačeći da BiH u Turskoj ima iskrenog prijatelja, gospođa Katircioglu prihvatila je poziv gospodina Isakovića da posjeti Parlamentarnu skupštinu BiH.

Čestitajući Republici Turskoj 94. rođendan, gospodin Isaković zahvalio se gospođi Katircioglu i Povjerenstvu za jednake mogućnosti žena i muškaraca Velike narodne skupštine Republike Turske na odličnoj organizaciji Simpozijuma o sudjelovanju žena u mehanizmima odlučivanja.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima dvaju povjerenstava u pravcu poboljšanja položaja žena i njihovog sudjelovanja u institucijama zakonodavne i izvršne vlasti. S tim u svezi, gospodin Isaković pomenuo je nastojanja članova Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma PSBiH da se izmijeni Izborni zakon BiH u pravcu povećanja kvota manje zastupljenog spola na izbornim listama, kao i prijedloge Povjerenstva da se procenat sudjelovanja žena u Vijeću ministara BiH podigne na 40 odsto, sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova u BiH.

Zajednički je zaključeno da je potrebno intenzivirati kontakte i suradnju dvaju povjerenstava, te nastaviti sa razmjenom informacija o praksama i projektima koji su doveli do pozitivnih rezultata na planu rodne ravnopravnosti. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću