MENI
26.10.2017.

Zamjenik predsjedatelja Skupine prijateljstva za Srednju i Istočnu Europu Predrag Kožul susreo se sa šefom Misije diplomatskog predstavništva Republike Azerbajdžan u BiH

Zamjenik predsjedatelja Skupine prijateljstva za Srednju i Istočnu Europu Predrag Kožul razgovarao je danas sa šefom Misije diplomatskog predstavništva Republike Azerbajdžan u Bosni i Hercegovini Elnurom Guliyevom.

Unaprjeđenje parlamentarnih odnosa bila je osnovna tema razgovora jer, ističući važnost ovih kontakata, sugovornici su se složili da članovi parlamenata dviju zemalja trebaju intezivirati suradnju koja dosada nije bila na zadovoljavajućoj razini. U cilju toga razgovarano je o predstojećim kontaktima i mogućnosti susreta parlamentranih skupina prijateljstava.

Ocjenjujući političke odnose Bosne i Hercegovine i Azerbajdžana prijateljskim, naglašen je značaj ekonomske suradnje i vanjskotrgovinske razmjene dviju zemalja. Prema riječima gospodina Guliyeva Azerbajdžan je zainteresiran za jačanje ekonomskih veza i ulaganja u bosanskohercegovačko gospodarstvo. Međutim, otežavajuća okolnost je nepostojanje bilo kakvog sporazuma o zaštiti investicija ili ekonomskoj suradnji, te je on ovom prigodom izrazio nadu da će se u narednom razdoblju otvoriti put za azerbajdžanske kompanije. 

Zamjenik predsjedatelja Skupine prijateljstva za Srednju i Istočnu Europu Predrag Kožul istaknuo je da je to razlog više za što skoriji susret parlamentaraca, kako bi ostvareni kontakti na toj razini doprinjeli da odnosi dviju zemalja krenu uzlaznoj putanjom. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću