MENI
26.10.2017

Započeta 53. sjednica Predstavničkog doma

Na 53. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odlučeno je da će se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH razmatrati po skraćenom postupku, jer prethodno nije podržan zahtjev Vijeća ministara BiH da se ovaj zakonski prijedlog razmatra po hitnom postupku.

Dom je obavio raspravu o Prijedlogu zakona o parlamentarnom nadzoru u drugom čitanju, čiji je predlagač Privremena zajednička komisija oba doma PSBiH za pripremu i upućivanje u parlamentarnu proceduru Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru.

Obavljena je i rasprava o Prijedlogu zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH u prvom čitanju, čiji je predlagač poslanica Aleksandra Pandurević, kao i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, također u prvom čitanju, čiji je predlagač poslanik Borislav Bojić.

Poslanici su obavili raspravu i o Godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog  vijeća (VSTV) BiH za 2016. godinu, kao i o Informaciji o stanju sigurnosti u BiH u 2016. godini.

Sjednica je prekinuta kod tačke 9. dnevnog reda, jer se poslanici iz klubova SDP – a, DF – a, SBB – a, SNSD – a i dio poslanika iz Nezavisnog bloka nisu pojavili nakon zatražene pauze od strane Kluba poslanika SDP – a. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću